Wat is boomverzorging

Boomverzorging is het aan- en verplanten van (grotere) bomen, opvolgen (begeleidingsnoei), onderhouden (kroonverzorging, dood hout verwijderen, verankeren), onderzoeken (stabiliteitscontrole, bodem, ziekten, plagen) en wanneer noodzakelijk het verwijderen van bomen.

Een gediplomeerd boomverzorger of gecertificeerd european treeworker is iemand die met kennis en opleiding werken uitvoert in en rond bomen, inspecties uitvoert en oplossingen voorstelt op basis van uitgebreide verworven kennis en ervaring. Elke boomverzorger heeft zijn specialiteit(en). De werken worden uitgevoerd met veel respect naar de bomen toe volgens bepaalde principes waarbij de natuur en het in stand houden ervan en de veiligheid van de boomverzorger centraal staan. Deze boomverzorgingswerken worden uitgevoerd met speciaal daarvoor bestemde klimtechnieken of soms met hoogtewerker naar gelang de situatie.

Bomen zijn vaak symbool of een levende herdenking met een emotionele of cultuur historische waarde. Ze dwingen zeker op leeftijd respect af. Bomen zijn het leven voor onze toekomst.

Wat doen wij

» WAT IS BOOMVERZORGING
» KROONVERZORGING
» ADVIES
» ONDERZOEK
» INVENTARISATIE
» WAARDEBEPALING
» BOMEN OP EEN BOUWWERF
» AAN- EN VERPLANTEN
» BODEMVERBETERING
» VELLINGEN
» KETTINGZAAGKUNST ART-OF-NATURE.BE