tomsweetlove

Wat is boomverzorging?

Werken in en rond bomen vereist kennis en ervaring. Iedereen kan een boom omzagen of takken afzagen wordt wel eens gezegd. Dat klopt slechts gedeeltelijk want een boomverzorger combineert een ruime waaier aan verworven kennis door opleiding en ervaring om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de situatie. Bij bomen moet men op lange termijn denken.

Bomen hebben over het algemeen een langere levenscyclus dan de mens. Boombiologie, mycologie, EHBO, materialenkennis, klimtechnieken, eigenschappen per boomsoort, bodemkennis,... Het combineren van deze zaken maakt een goede boomverzorger, die op een verantwoorde manier uw bomen verzorgt volgens de regels van de kunst. Zodat u optimaal kan blijven genieten van uw boom of bomen, zoals het hoort te zijn.

Lees meer...

 

Certified European Treeworker

Sinds september 2001 is Marc Struyf in het bezit van het certificaat european treeworker. Gezien het beroep boomverzorging in België niet erkend is werd in 2001 beslist om via zelfstudie mee te doen aan het Europees examen georganiseerd door EAC (European arboricultural council).

Lees meer...

Wat doen wij?